divendres, 11 de març del 2011

Desfilada de Festa Major

Avui és el dia de la patrona de la ciutat,  i es celebra la Missa solemne a la catedral. Una bona estona abans que comenci, ja s´obren les portes de l´Ajuntament, i es prepara tot el seguici que acompanyarà les autoritats i desfilarà pels carrers. La banda,  amb els seus instruments ben brillants, fa sonar la música.
Primer baixarà el " ball de bastons", que no perd el pas tot ballant amb els vestits d´alegres colors,i que ara fan picar els bastons amb una parella,i amb ràpida giravolta, canvíen el company.
Darrere seu  " els cavallets", fent dansar els cavalls i les cintes de tots colors que pengen dels seus barrets.
Els "ossos",amb els seus capgrossos, persegueixen la mainada.
Ara és el torn del foc, amb els diferents animals que l´expulsen, el bou, el drac, la mulassa llençant foc i fent córrer a la gent, tot perseguint-la i tot fent gresca.
Es comença a sentir el so del flabiol que fa ballar les enormes figures dels gegants. Dancen primer un per un, saludant els companys amb una lleugera inclinació, i després tots junts i cada cop més ràpid al igual que la música.
Darrere de tot hi van les autoritats del moment i les anomenades "pubilles" que només caminen lluint les bandes i el càrrec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada